Movember: importanța cercetării agresive, netratate a cancerului de prostată

CRIS contra el cáncer finanțelor diferite linii de cercetare la CNIO (Madrid), IBIMA (Málaga), Vall d ‘ Hebron Institutul de Oncologie (Barcelona) și la CIC bioGUNE (Bilbao), condus de cercetători de renume internațional, cum ar fi Dr. David Olmos, Dr. Elena Castro, Dr. Joaquin Mateo și Dr. Isabel Mendizábal. Lucrarea CRIS în cancerul de prostată.

„Pacienții noștri sunt cea mai mare inspirație a noastră și vrem să le oferim cele mai bune tratamente din laboratoarele noastre, unde studiem modul în care se schimbă tumoarea și o aplicăm în studiile clinice”, spune dr. Joaquín Mateo

Angajamentul Total al CRIS împotriva cancerului de prostată cu aproape 3 milioane de euro între unitatea de cancer de prostată, trei programe de cercetare CRIS care reprezintă o referință în finanțarea privată din Europa și Alianța Internațională cu Fundația pentru cancerul de prostată.

Încă un an, CRIS contra el cáncer dorește să sprijine mișcarea Movember, făcând vizibilă o boală de care peste 35.000 de bărbați suferă pe an în Spania: cancerul de prostată. CRIS vrea să sublinieze importanța cercetării împotriva celor mai agresive și complicate tipuri de cancer de prostată, al treilea tip de tumoare care provoacă mai multe decese la bărbați, mai mult de 5.000 pe an. Deși este de obicei un tip de cancer care este vindecat, unii pacienți au forme complicate și agresive ale bolii care nu răspund la tratamentele convenționale și care provoacă majoritatea deceselor. Acesta este motivul pentru care a angajat aproximativ 3 milioane de euro în proiecte de cercetare.

CRIS anti-cancer conduce diverse linii de cercetare în CNIO, Madrid (spania), IBIMA (Málaga), Vall d ‘ hebron Institutul de Oncologie (Barcelona) și în CIC bioGUNE (Bilbao), regizat de renume internațional cercetatori cum ar fi Dr. David Olmos, Dr. Elena Castro, Dr. Joaquin Mateo și Dr. Isabel Mendizabal, studiu de acest tip de tumoare din perspective diferite pentru a oferi un răspuns eficient în diferite etape ale tumorii și, astfel, a îmbunătăți diagnosticul, prognosticul și viața pacienților.

„Cancerul de prostată este cel mai frecvent la bărbați, este foarte răspândit în țara noastră. Este adevărat că majoritatea vor fi vindecate și că „doar” un procent de 15% -20% va dezvolta metastaze și va avea nevoie de noi tratamente. Poate părea ca un grup mic în populația globală” dar trebuie să lucrăm pentru acești pacienți”, explică Dr. Joaquin Mateo, o cercetare medic de la Vall d ‘ Hebron Institutul de Oncologie (VHIO) și un câștigător al CRIS Cercetare Programul de Talent, în valoare de 400.000 de cinci ani.

Dr. Mateo subliniază nevoia de cercetare: „pacienții noștri sunt cea mai mare inspirație a noastră. Vrem să vă oferim cele mai bune și receptive tratamente. Din laboratorul pe care îl studiem, din probele pacientului, cum se schimbă tumoarea, o analizăm, o învățăm și o aplicăm în studiile clinice”, spune el. Cu toate acestea, nu este o sarcină ușoară, deoarece tumorile nu sunt entități statice, ci evoluează și acesta este punctul central al proiectului pentru care a primit programul de talente CRIS Research: „pe măsură ce tumoarea se schimbă, vedem care este cel mai bun moment pentru a-l ataca și ce mai putem face cu aceste noi tratamente pentru a profita de punctele slabe ale tumorii. Tot ceea ce facem astăzi în boala metastatică vrem să ajutăm pacienții acum, dar să fim concepte pe care mâine le putem transfera în etapele ulterioare și putem avea un impact și mai mare”, spune Mateo.

Marta Cardona, directorul CRIS contra el cáncer, spune: „cercetarea a fost esențială pentru realizarea progreselor esențiale în cancerul de prostată, iar pacienții beneficiază într-un timp scurt. Peisajul cancerului de prostată avansat sa schimbat radical în ultimii ani și a fost datorită eforturilor cercetătorilor, care realizează noi terapii și îmbunătățesc personalizarea tratamentelor. Acest lucru este important, deoarece la fiecare pacient boala se prezintă diferit. Dorim să mulțumim partenerilor și companiilor colaboratoare care sunt cele care ne permit să deschidem atât de multe linii de cercetare. Cu ei vom putea găsi leacul pentru această boală cât mai repede posibil.”

Sprijinul pentru cercetare plătește întotdeauna și afectează viața pacienților. Prin aceste proiecte, cercetătorii sunt capabili să înțeleagă și să identifice noi modalități de a trata cancerul de prostata metastatic și, în cele din urmă, să pună în aplicare aceste noi terapii în practica clinică, atât la nivel național cât și la nivel internațional, ceva care reprezintă o revoluție în tratamente. Una dintre cheile succesului său este studiul modificărilor genetice (și a altor caracteristici moleculare) ale acestor tumori. Acest lucru ne permite să identificăm mai bine și să anticipăm care pacienți ar putea dezvolta cele mai agresive forme de cancer de prostată, să îmbunătățim și să personalizăm alegerea tratamentelor și să proiectăm noi terapii.

În acest sens, Mateo subliniază importanța lucrului în echipă între diferitele laboratoare și proiecte finanțate de CRIS împotriva cancerului pentru a identifica subgrupurile din cancerul de prostată, a vedea cum există anumite medicamente care funcționează doar cu anumite profiluri specifice și studiază concepte diferite în jurul mutațiilor. Lucrări care au permis validarea unui medicament care a avut un impact asupra pacienților și, de asemenea, că sa realizat că „orientările clinice internaționale atât în Europa, cât și în Statele Unite. UU. ca și în multe țări, să adopte recomandarea ca fiecare pacient cu cancer de prostată metastatic să aibă un profil genetic molecular înainte de decizia de tratament. Este o schimbare de paradigmă care, pe termen scurt, ne permite să avem un medicament nou, dar pe termen lung deschide o mulțime de posibilități și cu siguranță va fi catalizatorul pentru multe alte medicamente care urmau să vină pentru pacienții noștri în următorii ani.”

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours