Ingeniozitate, prospețime și sensibilitate în noua propunere a Apócope Teatro: Don Juan Tenorio, un clasic în cheia umorului

Joia viitoare, 18 noiembrie, o nouă versiune a clasicului lui Zorrilla ajunge la Fundación Mediterráneo în care prospețimea și umorul sunt caracteristicile sale diferențiatoare. Respectarea complot original și versionare-l să aterizeze în mințile și inimile publicului, Raquel Catasús, Javi Soto și Joselu Cremades (Apócope Teatro) reînvie mitul lui Don Juan Tenorio ca niciodată înainte de văzut. Am vorbit cu Raquel Catasús, care ne spune ceva mai multe despre această nouă adaptare și de ce publicul Murcian nu ar trebui să-l rateze.

Joi, 18 noiembrie 2021 la ora 20: 00 la Fundația mediteraneană.

Ce este Teatrul Apocope?

Apócope Teatrul este o emergente Murcia companie formată din Joselu Cremades, Javi Soto și eu, Raquel Catasús, toate trei cu traiectorii artistice în artele spectacolului. Iar scopul acestei noi companii este de a aduce clasicii publicului într-un format modern, dinamic și distractiv, jucând cu text și poveste.

De ce este ales Don Juan pentru lansarea companiei?

Don Juan Tenorio este o piesă atemporală pentru valorile sale și mitul lui Don Juan însuși care persistă în zilele noastre, inevitabil tradiția joacă un rol important, dar dincolo de expoziția sa concretă din noiembrie am adunat un Don Juan pentru toate anotimpurile anului, dincolo de ultima scenă a spiritelor povestea vorbește despre puterea iubirii de a schimba oamenii.

Ce ați evidenția din textul lui Zorrilla?

Structura versetului, atât în acele momente agile dintre personaje, cât și în cele care arată cu adevărat sentimentul fiecăruia. Am făcut câteva foarfece, lăsând părți din textul original pentru marea sa muzicalitate și magnitudinea sentimentelor pe care le descriu, dar din perspectiva noastră agilă și jucăușă am optat pentru proză, introducând chiar elemente actuale în vorbire.

Ce caracteristici diferențiatoare are această adaptare?

Că suntem 3 actori care fac un total de 19 personaje și munca riguroasă de integrare a versului și prozei cu o propunere actuală și personală care nu lasă publicul indiferent. Vedem o evoluție a caracterelor în funcție de parametrii actuali.

De ce este interesant atât pentru tineri, cât și pentru adulți?

Pentru că vor descoperi un Don Juan, spre deosebire de oricare altul, cu propriile noastre Licențe în ceea ce privește dramaturgia. Și pentru că o vom umple cu umor și sensibilitate. Modificările amețitoare ale personajelor fac editarea foarte distractivă. În plus, activitatea de povesti de dragoste dintr-o altă perspectivă, la sfârșitul pentru a vedea nostru Don Juan nu avem pretenția că oamenii au rămas cu au văzut un clasic în scenă, nu, pentru că acolo sunt alte propuneri minunat în regiunea noastră, în Don Juan vrem după dialog, dezbatere, și cred că dacă iubești cu adevărat este capabil de a schimba pe amândoi.

Prin tradiție, Don Juan este de obicei realizat la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, dar de la Apócope Teatro vă propuneți lucrarea ca atemporală de ce?

Pentru că dragostea durează tot anul. Propunerea noastră vorbește despre dragoste ca o linie de salvare care vindecă și redirecționează viața personajelor sale.

Ce ați spune publicului care este încă nehotărât să vadă această versiune a lui Don Juan?

Veți vedea un clasic pe care nu îl puteți rata, într-o versiune în care nu veți înceta să râdeți.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours