Capella de Ministrers este nominalizată la Premiile internaționale de muzică clasică pentru albumele „Cantigas de Santa María” și „Germanies”

Capella de Ministrers a fost nominalizată de juriul prestigioaselor premii internaționale de muzică clasică (ICMA) la categoria muzică timpurie pentru două albume: Cantigas de Santa María și Germanies. În aceste lucrări, formația abordează binecunoscuta lucrare a lui Alfonso al X-lea cel Înțelept (Toledo, 1221 ?- Sevilla, 1284); și muzică de război și pace a Renașterii de către diverși compozitori europeni în comemorarea războiului germanilor, respectiv. [A se vedea documentația atașată].

Premiile ICMA, considerate Grammy de muzică clasică, au anunțat nominalizări care reunesc soliști, ansambluri, dirijori și orchestre relevante, precum și mulți tineri muzicieni care au fost selectați pentru prima dată în 2022. Juriul, format din membrii unora dintre cele mai renumite publicații de specialitate Europene, a selectat 17 propuneri în secțiunea Muzică Veche și un total de 377 de producții audio și video în 16 categorii diferite (baroc, operă, vocal, cameral, simfonic, muzică contemporană…)

Pentru a fi nominalizată, o producție trebuie să fie propusă de cel puțin doi membri ai juriului, care vor anunța finaliștii pe 14 decembrie și vor raporta câștigătorii pe 20 ianuarie 2022. Festivitatea de premiere va avea loc la Filarmonica din Luxemburg pe 21 aprilie, iar concertul de gală va fi susținut de Filarmonica din Luxemburg, dirijată de unul dintre câștigătorii din acest an.

Capella de Ministrers, o formațiune condusă de Carles Magraner și că va sărbători 35 de ani de prezență în națională și internațională, muzică de scenă istorică muzică în 2022, a câștigat Carles Santos Premiu și ICMA Premiu în 2018, unde a fost finalist în 2021, printre multe alte premii de-a lungul istoriei sale lungi. Grupul lucrează la recuperarea unui patrimoniu care a adunat în 64 de albume proprii și în mai multe participări, compilații și CD-uri promoționale, o mare moștenire care s-a răspândit în peste 1,600 de concerte în săli de renume din Europa, Asia, Africa și America.

Magraner, după ce-i mulțumi juriului pentru nominalizarea și a-l felicita pe propunerile selectate, a asigurat că „este o nouă aprobare pentru proiectul la care am lucrat pentru mai mult de trei decenii”. Muzicologul și violagambista a subliniat că „în această ediție două albume au fost considerate de către experții agenției Europene de presă de specialitate și care ne dă puterea de a continua să lucreze la recuperarea unui vast patrimoniu muzical și continua să fie o referință de formare în istoric muzică”.

Cantigas de Santa María

Capella de Ministrers, colectate 19 lucrări din albumul sa Cantigas de Santa Maria corespunzătoare pentru diferite înregistrări: Graalul, drumul Mătăsii, Ramon Llull, Moresca, Musica de Angelica și Lamento di Tristano cu formarea comemorează trei evenimente: 800 de ani de ani de la nașterea lui Alfonso X, Înțelept, Sfânt An Xacobeo, și cea de-a zecea ediție de Muzică veche Morella (Castellón), a avut loc în iulie anul trecut.

La Cantigas fost un proiect mare de monarh, care a dat un mare impuls pentru cunoașterea în secolul al xiii-lea, care a devenit „una dintre cele mai importante contribuții la lumea culturii în Evul mediu târziu”, ca Maricarmen Gómez Muntané (Universitatea Autonomă din Barcelona) explică în libretul de pe album. Capella de Ministrers aduce un omagiu operei lui Alfonso X înțeleptul pentru promovarea colaborării intelectualilor creștini, musulmani și evrei în orașe precum Toledo, Sevilla și Murcia; și fundamental pentru Cantigasul său, o mare lucrare care face parte dintr-o moștenire muzicală legată de teritoriile care alcătuiesc Camino de Santiago.

Germană

Publicarea celor comemorează aniversarea a 500 de ani de la Războiul de Germanii (1519-1523), care fără sâmburi, artizani și în curs de burghezie împotriva nobilimii în cele mai vechi Regate din Valencia și Mallorca și în unele părți din Catalonia. În album, Muzica, războiul și istoria merg mână în mână într-o lucrare care face o călătorie prin lucrări reprezentative ale unei ere care dă loc epocii moderne.

Pentru experți, cum ar fi Javier Marín-López și Virginia Sánchez López „Universitatea de Jaén),”Capella de Ministrers explorează parte din războinice repertoriu compus din Europa în timpul „lung” al xvi-lea, o perioadă în care cultura de arme a fost o trăsătură distinctivă a nobilimii și regalității, fiind o parte fundamentală de formare a lor”.. Rețineți că unele dintre piese „sunt legate de fapte asociate campaniilor militare ale lui Charles V”, iar altele „sunt adevărate bătălii muzicale care reprezintă sunetele și căldura războiului, simulând atingeri de tobe, focuri, fanfare și strigătele tipice cheamă la arme”.

Activitatea de cercetare a Capella de Ministrers datează din Evul Mediu în care a abordat diferite culturi. A publicat lucrări pe muzica de coroana de Castilia și Aragon, arab-Andaluz, Sefarzi, Christian, a viceregal Spania de la Lumea Nouă, silk road, Misteri d’elx, de Borja, evul mediu, renașterea, Epoca de Aur, baroc, marea Mediterană, zarzuela…

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours