„Îngrijirea AVC în regiunea Murcia. prezent și viitor”

Acesta conține concluziile experților care au participat la conferința din 3 octombrie 2019, viziunea pacientului și impactul social și economic.

Fundația Casaverde a prezentat în această dimineață în Sala de clasă A Fundației Cajamurcia documentul ” îngrijirea AVC în regiunea Murcia. Prezent și viitor””

Cartea conține concluziile experților care au participat la conferința din 3 octombrie 2019 și întâlnirile ulterioare, profesioniști responsabili și cu înaltă calificare din sectorul sănătății din regiunea Murcia. Aceasta include viziunea pacientului și impactul social și economic pe care această boală îl are asupra populației și bugetelor.

Vorbind la deschiderea evenimentului, Juan José Pedreño Avioane, Ministrul Sănătății din Regiunea Murcia, care a subliniat importanța acestui studiu arată starea de sănătate rezultate din ultimii 11 ani și a insistat pe importanța prevenirii, printr-un stil de viață sănătos, și detectarea precoce de accident vascular cerebral.

El a reamintit că „aproximativ 50 la sută dintre pacienții care au suferit un accident vascular cerebral îl depășesc cu sechele minime datorită implementării programelor de îngrijire și prevenire, cum ar fi codul AVC”.

El a subliniat”caracterul inovator și marcat de cercetare vocația de Casaverde Fundație, care se dezvoltă de la monografic spitale specializate în reabilitarea și care efectuează o muncă importantă de neurologice de reabilitare cu persoanele în situații de dependență, prin terapii și de stat-of-the-art tehnologii”.

Alberto Giménez Artés, președintele Casaverde Fundație, a remarcat că ” deși am făcut mari progrese în tratamentul de fază acută, nu am realizat eforturile necesare pentru prevenirea fază, cu necesare campanii de conștientizare în rândul populației generale, de necesitatea de a auto-îngrijire.

Din punct de vedere istoric, acest accent este înțeles în faza acută, dar, în general, într-o societate avansată, nu putem uita conceptul de sănătate definit în OMS, care nu este doar absența bolii, ci și calitatea vieții.

Accidentul vascular cerebral este prima cauză a dizabilității, deoarece suntem prea concentrați pe faza acută, uitând fazele de convalescență și reabilitare.

Pentru a realiza acest studiu în comunitatea Murcia, a fost organizată o echipă de 20 de profesioniști compusă din neurologi, medici de reabilitare, servicii de urgență, asistență primară, fizioterapie și asistență socială, fără a uita viziunea pacienților afectați”.

Prezentarea cărții a fost responsabilă de medicii Ana Morales Ortiz, coordonatorul unității de accident vascular cerebral Spitalul Universitar Virgen de la Arrixaca și Coordonatorul Planului Regional de accident vascular cerebral din regiunea Murcia și Juan Reyes Fernández Fernández, reabilitator al Spitalului Universitar Reina Sofía.

Ana Morales Ortiz a spus că ” nu putem uita niciodată că cel mai bun tratament pentru accident vascular cerebral este să obții decât să nu-l ai. După cum am discutat în document, îmbunătățirea prevenirii primare este o prioritate. Conform datelor OMS, mai mult de 80% ar putea fi prevenite, deoarece se datorează unor factori și stiluri de viață modificabile.

Atenția în faza subacută și cronică din regiunea noastră este probabil ceea ce trebuie îmbunătățit cel mai mult în acest moment.”

La rîndul său, Juan Reyes Fernandez Fernandez și-a exprimat, printre altele, că „la noi reabilitatori, împreună cu întreaga noastră echipă, avem dreptul de a lupta pentru continuări, tradus în dizabilități, pacienții noștri pot suferi odată ce faza acută a avc, sunt minim posibil, și este angajamentul nostru și dorința de a obține acest lucru făcut”.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours