Tuse, însoțitor în lunile următoare: cauze, tipuri și sfaturi pentru a evita și a-l scuti

Pe măsură ce se apropie iarna, frigul, ploaia și schimbările bruște ale temperaturii vin cu ea și apare un oaspete nedorit: tuse. Fără îndoială, este una dintre cele mai comune neplaceri in timpul sezonului rece, și că, uneori, devine foarte incomod, pentru că puteți dificultarnos dormi bine, se concentreze pe munca noastră, ca să putem avea o conversație, sau chiar și în vremuri de coronavirus, simt rușine, pentru că dacă oamenii cred că ne-am infectat.

Dar ce este tusea? Experții DosFarma explică faptul că este un mecanism de apărare al corpului pentru a curăța gâtul și căile respiratorii ale agenților străini și secrețiilor. Astfel, și deși este enervant, este necesar ca organismul să se protejeze și să elimine tot ceea ce irită sau obstrucționează sistemul respirator. Deși este destul de frecventă în rândul adulților, poate indica faptul că există o boală în organism, cum ar fi răcelile sau flusul.

Există diferite tipuri de tuse. În primul rând, în funcție de cât timp persistă în organism. Și, în al doilea rând, dacă luăm în considerare dacă există mucus sau nu.

Acută sau cronică

Acută începe brusc. Durează între 2 și 3 săptămâni și dispare. De obicei se datorează unui tip de infecție respiratorie, foarte tipic iernii, cum ar fi o răceală, bronșită sau faringită. Se poate datora și reacțiilor alergice sau astmului.

La rândul său, cronica este una care durează mai mult de 8 săptămâni. Fumătorii, de exemplu, sunt predispuși la aceasta, la fel ca și cei cu cancer pulmonar sau boală de reflux gastroesofagian.

Neproductiv (uscat) sau productiv (cu flegm)

Uscat sau neproductiv este unul în care nu există mucus. Produce o senzație de mâncărime și irită faringelul, care generează din nou nevoia de tuse. Din aceste motive, este cel mai enervant în timpul nopții, deoarece poate întrerupe somnul și poate îngreuna somnul.

Pe de altă parte, productivul este unul care este însoțit de flegm sau expectorație. Mecanismul de apărare al organismului este acela de a elimina acele secreții care blochează căile respiratorii. Spre deosebire de tusea uscată, cu tuse productivă observăm un zgomot sau disconfort în piept din cauza mucusului acumulat care este încercat să expulzeze. De asemenea, este de obicei însoțită de un nas curbat și, de obicei, se înrăutățește dimineața.

După cum am menționat, fiind un mecanism de apărare, în măsura sa corectă, este util pentru organism, deci cel mai important este să încerci să elimini motivele care îl produc având obiceiuri sănătoase și un sistem imunitar puternic. Prin urmare, experții DosFarma au compilat câteva sfaturi utile pentru a preveni și a preveni apariția acesteia:

– Dieta echilibrata, bogata in vitamine si minerale

O dieta echilibrata este cel mai bun mod de a stimula sistemul imunitar. Vitaminele A, B2, C, D și E, zincul, seleniul și acizii grași omega-3 sunt unii dintre nutrienții esențiali pentru o apărare puternică în această iarnă.

De asemenea, este necesar să se hidrateze bine, pentru a elimina cu ușurință mucusul acumulat și că nu este necesar să tuse pentru el.

– Renunță la fumat

Tutunul este unul dintre cei mai răi însoțitori pentru tuse, de fapt, unul dintre motivele pentru care apare „tusea de dimineață” este din cauza necesității organismului de a face o curățare bronșică prin expulzarea secrețiilor acumulate în timpul nopții din căile respiratorii. Dar, în timp, tutunul dăunează sistemului respirator creând bronșită cronică sau emfizem pulmonar care duce la tuse cronică dificil de ameliorat. Așadar, renunțarea la fumat este cel mai bun sfat pentru a evita tusea viitoare.

Pe de altă parte, nu vă speriați dacă începeți să tuseți mai mult după renunțare, deoarece este de obicei normal, deoarece fumul de tutun încetinește sau paralizează mișcarea normală a cilia, un fel de mici extensii mobile care transportă mucus și deșeuri din plămâni. Când renunți la fumat, aceste cilia se reactivează și încep să-și facă treaba, curățând plămânii și determinându-ne să avem mai multe impurități în căile respiratorii care sunt expulzate prin tuse, semn că corpul nostru se curăță și se recuperează.

– Ventilați spațiul

Când vine frigul, important este să împiedicăm uscarea mediului (de exemplu, prin utilizarea încălzirii) prin ventilarea corectă a încăperilor casei, deoarece acest lucru ne poate irita gâtul și ne poate face să tusim. Umidificatoarele și purificatoarele sunt o altă opțiune, deoarece fac aerul care ajunge la plămâni curat de bacterii, fum și alte particule dăunătoare care ne pot îmbolnăvi și forța plămânii să muncească mai mult.

– Igiena corectă a mâinilor

Este una dintre lecțiile pe care le-am învățat cel mai mult în timpul acestei pandemii: spălarea mâinilor este esențială pentru a preveni răspândirea bolii. În plus, este important să nu vă atingeți fața (în special ochii sau nasul) până când nu le-ați spălat, pentru a preveni intrarea în organism a oricărui agent patogen.

– Curățați frecvent nasul

Pentru a evita obstrucția căilor respiratorii, este necesar să le păstrați curate. O soluție fiziologică nu poate lipsi în trusa de prim ajutor, în special pentru igiena celor mici.

Dar, dacă în cele din urmă ne confruntăm cu disconfortul tusei în aceste luni, fie din motive reci, fie din alte motive, de la DosFarma au compilat câteva sfaturi utile pentru a vă ușura disconfortul:

1. Urmați recomandările profesioniștilor

Când o tuse este un simptom al unei boli, trebuie să țineți cont de ce tip este și să găsiți cel mai bun remediu pentru fiecare caz. Pentru tuse productivă, se aleg siropuri și medicamente mucolitice, care conțin carbocisteină și sunt concepute pentru a ajuta la îndepărtarea mucusului. Când există mucus, dar nu congestie, vă recomandăm formule care conțin guaifenesin.

În schimb, pentru tuse uscată, se recomandă siropuri cu dextrometorfan, un ingredient activ care acționează direct asupra iritației gâtului. Dacă există și congestie, se aleg medicamente care conțin și pseudoefedrină și triprolidină.

2. Hidratează bine

Acest sfat este deosebit de important pentru ameliorarea și îndepărtarea mucusului. Hidratarea adecvată previne formarea mucusului și, în același timp, îl înmoaie și facilitează expulzarea acestuia la tuse. De asemenea, sistemul respirator are nevoie de niveluri adecvate de fluide pentru o respirație adecvată. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când nu suntem bine hidratați, plămânii se dilată pentru a încerca să compenseze lipsa fluidelor. Aceasta, în consecință, îi face să muncească mai mult și să devină mai slabi mai devreme.

3. Hidratează spațiul

Purificatoarele de aer și umidificatoarele sunt, de asemenea, instrumente cheie pentru ameliorarea tusei. Acestea sunt deosebit de utile în timpul nopții, ceea ce este unul dintre momentele în care tusea uscată este accentuată și cu atât mai mult dacă mediul este uscat. Un alt sfat atunci când dormi este să o faci cu perna ridicată.

4. Vahos cu eucalipt, menta sau anason

Unul dintre cele mai utile sfaturi atunci când există mucus. Vaporii ajută la rehidratarea căilor respiratorii și facilitează eliminarea mucusului acumulat.

5. Remedii naturale

Există multe remedii naturale care ne ajută să atenuăm tusea, în special cele care vizează scăderea iritației gâtului. Iată câteva dintre ele:

– Mușețelul are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii care facilitează hidratarea gâtului, reducând iritarea acestuia, reducând în același timp disconfortul.

– Toate acele infuzii sau bomboane care poartă ghimbir, o plantă cu multiple beneficii pentru sănătate, sunt recomandate pentru ameliorarea tusei. Are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antibacteriene, analgezice și promovează expectorarea.

– Licorice este cunoscut pentru beneficiile sale anti-inflamatorii și expectorante.

– Mierea și lămâia fac o combinație delicioasă în bomboane și infuzii și sunt unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru ameliorarea durerilor în gât și a iritațiilor. Mierea ajută la hidratarea și reducerea inflamației, în timp ce lămâia are proprietăți antibiotice și antibacteriene.

– Cimbru este o plantă aromatică cu un miros delicios care, în perfuzie, este foarte util pentru ameliorarea tusei productive. Facilitează expulzarea mucusului.

– Macul (luat în bomboane, de exemplu) are proprietăți antitusive și sedative, două calități foarte benefice în cazurile de tuse uscată.

Carmen Desmonts, DosFarma farmacist, a comentat: „Tusea nu este o boală în sine, ci un mod de care organismul are de a se apăra și de a curăța căile respiratorii de orice agent extern sau element care este blocarea lor. Prin urmare, lucrul important atunci când aveți o tuse nu este doar să încercați să o calmați, ci să mergeți la rădăcina simptomului și să știți de ce organismul trebuie să tuse. În plus, și din moment ce există diferite tipuri, trebuie să știți care dintre ele trebuie să luăm măsurile adecvate. În DosFarma știm cât de enervantă poate fi o tuse și cât de comună este să o suferim iarna, așa că am oferit aceste sfaturi simple pentru a o scuti și, ori de câte ori este posibil, pentru a o preveni, având apărări puternice care ne împiedică să ne îmbolnăvim”.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours