Șapte din zece spanioli cred că trebuie să-și îmbunătățească sănătatea financiară

68% dintre spanioli spun că ar dori să-și îmbunătățească sănătatea financiară, iar 80% aleg „aplicațiile” băncilor ca instrument preferat pentru a primi idei care să le ajute să îmbunătățească gestionarea economiei lor. Acestea sunt principalele concluzii ale studiului privind sănătatea financiară realizat de BBVA, o entitate care este, de asemenea, percepută ca banca cu cea mai mare capacitate de a îmbunătăți sănătatea financiară a oamenilor.

Conform sondajului realizat de Kantar pentru BBVA, majoritatea populației este conștientă de importanța îmbunătățirii sănătății financiare. Mai exact, mai mult de jumătate dintre spanioli (56%) ar dori să știe cum să-și investească banii pentru a genera mai multe profituri, în timp ce 51% vor să învețe cum să-și gestioneze mai bine economia. Doar doi din zece spun că cunosc finanțele și se simt destul de încrezători atunci când vine vorba de luarea deciziilor.

Mobile este canalul ales de majoritatea cetățenilor (80%) pentru a primi idei care îi ajută să-și îmbunătățească sănătatea financiară. Și, printre sfaturile pe care ar dori să le ofere aplicațiile băncilor, sunt memento-uri de date și scadențe importante ale produselor financiare (58%), formule pentru a obține economii fără sacrificii mari (42%) și trucuri pentru a alege mai bine asigurările, companiile de aprovizionare și cheltuielile frecvente (41%). Pe poziția a patra și a cincea se află alte opțiuni, cum ar fi obținerea de consultanță pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi (40%) și primirea de informații financiare personalizate adecvate profilului dvs. (37%).

Pe lângă „aplicațiile” bancare, cele mai utilizate instrumente pentru îmbunătățirea economiei personale sunt foile de calcul, în 34% din cazuri, și instrumentele tradiționale ?hârtie, stilou și calculator? cu 30%.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours