Fundația Savia consideră că animalele extinse și dehesa sunt o victimă propitiatoare a PAC

Greșeala făcută de UE în acordarea unei flexibilități suficiente țărilor membre atunci când stabilește plata de bază a PAC (Politica Agricolă comunitară), bazată pe Regulamentul UE (1307/2013), provoacă dispariția pășunilor, Dehesa și a animalelor extinse în Spania. Spunem greșeală făcută de către UE, pentru că de la Bruxelles, atunci când a aprobat actuala PAC (2014-2020) prin regulamentul menționat anterior, ar trebui să aibă în mod obligatoriu limitat numărul maxim de regiuni în care un stat membru ar putea fi, și ar trebui să aibă, de asemenea, limitată la valoarea maximă care ar putea fi taxat pentru o Plată de Bază Dreptate. O greșeală de care a profitat doar Spania, deoarece toate celelalte 26 de țări membre au urmat liniile directoare pe care le-au convenit între toate pentru aplicarea PAC și distribuirea ulterioară a plății de bază, care a constat în următoarele:

Abandonarea referințelor istorice (nu a drepturilor istorice)

Decuplarea producției (număr mic de regiuni)

O convergență internă la nivel național (în vederea egalizării progresive a valorii tuturor drepturilor la plată de bază) până în anul 2019.

Aceste orientări au fost respectate, practic, de toate țările membre în ansamblu, cu excepția Spaniei. Într-o asemenea măsură încât, în prezent, marea majoritate a acestor țări au o singură regiune (în care toți producătorii lor primesc aceeași sumă pentru fiecare drept de plată de bază) în care sunt incluse toate hectarele eligibile pe care fiecare producător trebuie să le declare, indiferent dacă sunt pășuni sau terenuri agricole. Gradul de conformitate este de așa natură că țări importante precum Germania, Austria sau Olanda au deja convergente într-o singură Regiune, și un alt fel de puternic agrically ca Franța s-au concentrat în două Regiuni (dar una dintre ele este insula Sardinia).

Între timp, Spania, făcând-o improprie utilizarea de flexibilitatea permisă de către Bruxelles pentru a converge, a fost depus în anul 2021, cu 50 de Regiuni au fost create intenționat pentru menținerea anormale Drepturile Istorice (care sunt încă împreună pentru a recoltelor în spaniolă 20 de ani în urmă; în multe dintre care, deși au plecat, sunt încă de încărcare pentru ei). Dar, de asemenea, propunem Bruxelles-ului o convergență specială pentru 20 de regiuni până în 2027, ceea ce înseamnă că nu putem realiza convergența internă națională în cadrul următoarei PAC. Această situație injustă este clar ce se întâmplă (și va continua la fel de bine) cu două dintre aceste Regiuni (cel care primește cele mai Ajută și cel care o primește cel puțin) pe care le puteți lua perfect ca o referință în Spania: pe de o parte, Regiunea 0103 -Pășune, în care se află Pajiștilor, care astăzi are câteva Drepturi la Plată de Bază, cu o valoare medie de 60 de euro/hectar de suprafață eligibilă; și, pe de altă parte, este Regiunea 2401 -Irigarea Culturilor – care are, în prezent, o valoare medie de cu 1,430 € /hectar (de 23 de ori). Dă o anumită strălucire și o mare descurajare că se poate spune în continuare că țara noastră realizează convergența pe care o solicită Europa.

Problema noastră națională de convergență ajunge la un asemenea grad de uimire că propunerea prezentată de Spania, la ziua de astăzi, la elaborarea Planului Național Strategic pentru noua PAC este că, până în anul 2027 (mai mult de șapte ani încă) dramatice diferențele care există în prezent între salariul de Bază din cele două Regiuni luate ca referință, acestea vor continua, pentru că, în următorii 7 ani, Pășune (Pășune) din Regiune 0103 va continua să primească doar jumătate 55,50 eur/hectar admisibil ca salariul de Bază, în timp ce regiunea de Cultură irigată menționată mai sus 2401 (acum numerotată ca regiune 1001) va primi 1,235 Euro/hectar eligibil (adică va continua să perceapă de 23 de ori mai mult decât pășunile și Dehesa). Este greu de înțeles că, cu ajutorul direct (decuplate de producție în toate țările din Uniunea Europeană) Spania va continua să aibă 20 de Regiuni în 2027, și este deosebit de frapant faptul că (celebru) Drepturile Istorice (dispărut) va continua să fie prezent în Spania (25 de ani mai târziu) în termen de Plata de Bază, care vine de la Bruxelles pentru noua PAC, în următorii 7 ani.

Dar ceea ce ne face cel mai dezamăgitor dintre toate este faptul că singurul lucru care sunt de acord toate sectoarele agricole, cu administrațiile spaniolă este de a lăsa cu siguranță abandonat la pășune, pășune și bovine Ranching, care sunt în aceeași situație până în prezent au fost, pentru a primi unele firimituri din plata de bază și cu un decalaj în venitul agricol al fermierilor extinse că este; în plus, aceștia sunt cei care pot îndeplini cel mai bine obiectivele noii PAC (conservarea mediului, biodiversitatea, decarbonizarea și economia circulară). Prin urmare, este aproape imposibil să înțelegem că cele câteva extinse fermierii care încă nu au greșeala de a ieși în stradă apărarea că nedrept de distribuție pe care le-a provocat pierderi mari în familia lor active și compromite viitorul fermelor lor este menținută, la fel s-a întâmplat deja cu închiderea a aproximativ 70% din ferme extensive în ultimele decenii.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours