Analiza auto-consumului fotovoltaic rezidențial în regiunea Murcia

Pentru regiunea Murcia, un ajutor de 17,5 mn de euro a fost alocat pentru a promova consumul propriu de energie electrică

Ei au un plan de cinci programe: 3 destinate companiilor și asociațiilor și 2 sectorului rezidențial, administrațiilor publice și asociațiilor non-profit

Murcia a fost una dintre regiunile cu cea mai mare creștere a aplicațiilor de auto-consum din 2020, majoritatea rezidențiale

Cartagena, Molina De Segura, Cieza sau Mazarrón, au reduceri între 20 și 50% timp de cel puțin 3 ani în IBI și ICIO

Recent, guvernul a anunțat o alocare a ajutorului în diferitele CC.. AA pentru finanțarea instalațiilor de auto-consum, a echipamentelor de stocare a energiei și a sistemelor de aer condiționat cu energii regenerabile.

În ceea ce privește regiunea Murcia, unul dintre cele mai însorite locuri din Spania, acestea au un angajament clar de a determina companiile și casele să treacă la energia solară, o resursă abundentă, gratuită și nepoluantă. Guvernul a acordat comunității Murcia o dotare economică de aproape 17, 5 milioane de euro, pentru a promova instalarea sistemelor electrice de auto-consum, cum ar fi energia solară fotovoltaică și sistemele de stocare, adică bateriile. Programul este format din 5 programe de stimulare: trei se adresează companiilor și asociațiilor, în timp ce celelalte două se adresează sectorului rezidențial, administrațiilor publice și asociațiilor non-profit.

Murcia se află în top 3 național, fiind una dintre regiunile Spaniei cu cea mai mare creștere a cererilor de auto-consum din 2020, evidențiind în special facilitățile rezidențiale. Dar acest lucru nu înseamnă că nu este profitabil pentru companii, deoarece se estimează pentru ele o economie în factura de energie electrică între 40% și 70%*.

Potrivit unei analize a SotySolar, o companie specializata in energie de la soare și electrice auto-consum, aceste noi sida reprezintă o mare oportunitate atât pentru persoane fizice cât și companii din Murcia, puteți aplica pentru o nouă subvenție pentru a face saltul de la energia solară. Cu o medie de 3,348 ore de soare pe an și o iradianță solară de 5,7 kWh / m2, un sistem de panouri solare într-o casă rezidențială standard ar putea produce energie solară la performanțe de vârf pentru 75% din an.

Pe de economii, care ar avea un fotovoltaice auto-consum de instalare pe termen lung, rezultă că, cu o medie investiție inițială de 2,991 de euro, estimat de economii s-ar ridica la aproape 24,294 de euro în 25 de ani (durata de viață utilă a panourilor). În general, amortizarea unei instalații de energie fotovoltaică ar fi de aproximativ 5 ani, dar cu sprijinul subvențiilor active, care ajung până la 40% din investiție, această perioadă poate fi redusă la 35 de ani.

Cartagena, Molina De Segura, Cieza sau Mazarrón, municipalitățile cu cel mai bun ajutor din regiune

Pe lângă ajutorul regional, nu trebuie să uităm reducerile la IBI și ICIO oferite de multe municipalități, inclusiv Cartagena, Molina De Segura, Cieza sau Mazarrón, cu reduceri între 20 și 50% pentru cel puțin primii 3 ani.

„Subvențiile sunt, fără îndoială, impulsul acestei mișcări care există astăzi pentru un angajament față de opțiuni mai durabile. Este de așteptat ca, în ceea ce privește auto-consumul rezidențial, în acest an să progreseze mult mai mult în întreaga regiune Murcia. Cele 45 de municipalități din regiune au un potențial mare și, datorită rentabilității semnificative a tehnologiilor, estimăm că își va îmbunătăți poziția într-un timp scurt. Cu toate acestea, pentru a realiza acest lucru, este necesar să se informeze în mod adecvat utilizatorilor despre ce auto-consum constă și avantajele de punere în aplicare în casele lor sau de afaceri”, spune Edgar Imaz, co-fondator al SotySolar. „Deși, din SotySolar am detectat că mai multe familii, comunități de vecini și companii din Murcia sunt interesat fotovoltaice auto-consum: nu numai economice de economisire și de reevaluare a locuințelor pe care o presupune, dar, de asemenea, păstrează-le în afară de majorările de energie electrică și să contribuie pentru a crea o lume mai durabilă”, clarifică Imaz.

* Conform datelor Grid

Despre SotySolar:

SotySolar este un startup spaniol fondat în 2016. În prezent, compania este prezentă în 50 de provincii, extinzându-se în fiecare zi pentru a aduce energie solară și auto-consum pe întreg teritoriul național. SotySolar oferă o propunere digitală, care simplifică procesul de vânzare prin reunirea mai mare de aprovizionare și a cererii din sectorul fotovoltaic, oferind sub integrative platformă de toate serviciile necesare pentru procesul de instalarea de panouri solare. În plus, experții SotySolar sfătuiesc clienții în luarea deciziilor, rezolvarea îndoielilor și ghidarea acestora cu privire la cea mai bună opțiune posibilă pentru un proiect cu energie regenerabilă pentru consumul propriu.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours