Unión de Uniones critică lipsa de cunoștințe a ministerului cu privire la creșterea extensivă a animalelor, reflectată în proiectul de decret regal privind gestionarea bovinelor

Uniunea Sindicatelor fermierilor și fermierilor, care și-a prezentat deja poziția și propunerile de îmbunătățire a proiectului de Decret Regal de stabilire a standardelor de bază pentru gestionarea fermelor bovine, s-a mutat, printre alte aspecte, deconectarea cerințelor propuse cu realitatea bovinelor din Spania, lucru care s-a mutat și într-o întâlnire cu harta din octombrie.

De la Unión de Și critică faptul că „dă impresia că au făcut un copy-paste de decrete regale de porc și păsări de curte administrare, eminamente sectoare intensive, de a elabora unul din acest sector, fără a lua în considerare marea diversitate și complexitate a extensivă și semi-extensivă spaniolă sisteme zootehnice”.

În special, Uniunea Sindicatelor consideră că o serie de dispoziții sunt inaplicabile datorită mărimii, mandatului, utilizării și structurii bazei teritoriale a fermelor. Un exemplu clar: propunerea ca, pentru toate fermele noi (inclusiv extinse), fermele să fie delimitate perimetral pentru a minimiza intrarea persoanelor, vehiculelor și animalelor sălbatice: inaplicabile în fermele de animale cu utilizarea pădurilor publice, rezervațiilor naturale, zonelor cu fragmentare și atomizare a parcelelor…

De asemenea, ministerul nu ia în considerare manipularea care trebuie acordată multor rase indigene. De exemplu, toate fermele sunt obligate, dacă au instalații permanente, să fie acoperite și izolate, cu capacitatea de a găzdui toate animalele, în funcție de capacitatea maximă. Ținând cont de temperament și, prin urmare, are nevoie de spațiu de mai multe rase, dimensiunea minimă a acestor instalații este de neatins, mai ales atunci când este obligat să-i adăpostească într-un presupus caz de reținere, să nu mai vorbim de imposibilitatea de costurile economice și negative din cauza de mediu și problemele de planificare urbană în cele mai multe cazuri.

De asemenea, subliniază uitarea clară a sistemelor de creștere a animalelor de pe coasta Cantabriei, unde teritoriul este structurat astfel încât fermele să fie intercalate cu centrele de populație, în timp ce Decretul Regal ar necesita o separare de 500 de metri, „în aceste regiuni nu există teren care să respecte această regulă” susține organizația.

Astfel, pentru numeroasele probleme inaplicabile, Uniunea Sindicatelor solicită includerea excepțiilor de Conformitate pentru regimul extins și semi-extins și asigurarea securității juridice acestui tip de ferme, esențiale pentru menținerea mediului și a teritoriului..

O propunere timidă de limitare a dimensiunii maxime a fermelor

În cadrul proiectului de management Ministerul lansează, de asemenea, propunerea sa de a stabili o dimensiune maximă a fermelor, care s-ar aplica celor care nu sunt considerate intensive.

În propunerea sa, fermele ar avea o dimensiune maximă de 850 UGM, ceea ce s-ar traduce, într-o estimare brută, în aproximativ 670 de vaci de lapte și 1.400 de viței pentru momeală. Pentru organizație aceste dimensiuni sunt supradimensionate și în timp ce limitează proliferarea macro-dungi, există loc pentru ajustare.

„Cheia rentabilității unei ferme nu poate fi zborul înainte al unei dimensiuni crescânde a fermei, ci prețuri corecte, așa că din hartă ar trebui să pariați pe dimensiunile animalelor în funcție de dimensiunea actuală a fermelor profesionale și familiale” punct de la Uniunea Sindicatelor.

Uniunea propusă a Sindicatelor este de a reduce această dimensiune la 650 UGM, puțin peste 500 de vaci adulte în fermele de lapte și aproximativ 1.000 de viței în cazul momelii. Această propunere este ajustată la o dimensiune în funcție de mărimea fermelor fermierilor profesioniști din ambele sectoare, conform datelor din hartă, și în special sisteme precum nordul Peninsulei, comunitățile autonome au capacitatea de a stabili reguli mai restrictive în funcție de realitatea lor.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours